Πώς φτάσαμε ως εδώ

Με επιστολή του στο Candiadoc πολίτης μας γράφει με αφορμή την συγκέντρωση κατά των μεταναστών που διοργανώνεται στο Τυμπάκι. Με το κείμενό του αναφέρει ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα τρέχοντα προβλήματα, από το να ασχολούμαστε με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Τη στιγμή που η Κρήτη και ο πλούτος της δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση με σκοπό το ξεπούλημα κάποιοι βρήκαν ποιος φταίει. Φταίει ο ξένος, φταίει ο άλλος για τα δεινά και την εξαθλίωση την οικονομική κρίση, αυτή είναι η παγκόσμια πολιτική του συστήματος των μεγάλων συμφερόντων ο αποπροσανατολισμός σπέρνοντας φυλετικές  διαμάχες εμφυλίους. Πολίτες που υποφέρουν εξίσου με άλλους να αλληλοκατηγορούνται γιατί δεν μπορούν να δουν τον πραγματικό αίτιο που είναι οι πολιτικές των κρατούντων. Ναι υπάρχουν ευθύνες όλων μας και για αυτά που κάνουμε αλλά κυρίως για αυτά που δεν κάνουμε. Θέλουμε τους εργάτες γης παράνομους και φτηνούς να τους εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα να κάνουν τις σκληρές δουλειές, να τους βάζουμε να ψεκάζουν δηλητήρια στις καλλιέργειες χωρίς καμία προφύλαξη. Έχω δει δυο άτομα από αυτούς που βρίζουμε και κατηγορούμε να ψεκάζουν ζιζανιοκτόνα ένας στο τρακτέρ και ένας να τον ακολουθεί με το ψεκαστικό μπεκ μέσα σ’ ένα νέφος ψεκαστικού υγρού που στις ενδείξεις που έχει πάνω στη συσκευασία του είναι άκρως επικίνδυνο να ψεκάζουν δεκάδες στρέμματα όλη μέρα. Να μαζεύουν ελιές στο καταχείμωνο με τις παντόφλες και με κοντομάνικο και να μεταφέρονται στις καρότσες με κίνδυνο της ζωής τους όπως πέρυσι που έπεσε κάποιος στο δρόμο και σκοτώθηκε στη Μεσαρά.

Πώς φτάσαμε ως εδώ.Οι παραβάτες ολών των ειδών κυκλοφορούν μεταξύ μας οι παρενοχλήσεις και η σεξουαλική βία στην καθημερινότητα και στο διαδίκτυο είναι μια ωμή πραγματικότητα όπως και η έλλειψη πρόληψης και παιδείας σε συνδυασμό με την ατιμωρησία σε πολλούς τομείς όπως οι παραβατικές συμπεριφορές του κ.ο.κ της ηχορύπανσης των αγροτικών ζημιών οπού έχει καταργηθεί το πλημμέλημα έως 600 ευρω.

Ακόμα μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το νησί  βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκινάει η πόντιση του καλωδίου διασύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα για την υποτιθεμένη ενεργειακή εξυπηρέτηση της Κρήτης οπού οι ανάγκες της είναι 700μβ ενώ υπάρχουν υποψήφιες επενδύσεις για 2500μβ ποσό υπερτριπλάσιο των αναγκών που  προφανώς έχει σκοπό να εξαχθεί βάζοντας σε κίνδυνο πολιτιστικό αρχαιολογικό και φυσικό τοπίο του νησιού μετατρέποντας το σε μπαταρία. Από την άλλη έχοντας ψηφίσει κατά πλειοψηφία τις διάτρητες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση και εκμετάλλευση των θαλάσσιων οικοπέδων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε εταιρείες ξένων συμφερόντων με όλους τους κινδύνους της αυξημένης σεισμικότητας του ενδεχόμενου ατυχήματος την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής ακόμα και από το στάδιο των σεισμικών δοκιμών με τους ηχοβολισμούς αλλά και το ρίσκο των γεωπολιτικών επιπτώσεων τα αποτελέσματα των οποίων βλέπουμε αυτό το διάστημα και φυσικά την αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς όπως τη παντελή έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού οπού δίνει το δικαίωμα στην νότια Κρήτη γνωστό μοναστήρι να παραχωρεί προς ενοικίαση 3000 στρέμματα άγονης γης όπως την ονομάζουν για δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου και μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας τον παντελή ενεργειακό σχεδιασμό με έμφαση στην εξοικονόμηση την ήπια  εφαρμογή ΑΠΕ στο ήδη δομημένο ιστό, την εκτός σχεδίου δόμηση την καταστροφή του πρωτογενή παραγωγικού τομέα και άλλα πολλά. Και φαίνεται ότι όλα αυτά είναι ασήμαντα για να οργανώσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί το ξένο στοιχείο μας απειλεί τη στιγμή μάλιστα που η ανάγκη σε εργατικά χέρια θα αυξηθεί λόγω της ελαιοκομικής περιόδου και που οι ντόπιοι άνεργοι  δεν καταδέχονται να ασχοληθούν. Άντε να τους διώξουμε αλλά μετά να ετοιμάζουμε και τις δικές μας βαλίτσες γιατί όπως πάει σε αυτόν το τόπο κάποιοι άλλοι θα τον κατάσχουν κι εμείς δούλοι και δουλοπρεπείς.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πώς φτάσαμε ως εδώ”

  1. Βασιλης Μπ.

    Πριν απο 10 οπου δουλευα σε εταιρια ηλεκτρολογικου υλικου, ειχε γινει γνωστο απο κυκλους πολυεθνικων ενεργειας, το σχεδιο “Helios” οπου προοριζοταν η Κρητη ως ενεργειακο πολυπριζο της Ευρωπης…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί